Bilde tatt av Peder M. Dale.

Hei alle sammen!

Jeg vil dele min siste opplevelse med dere, da jeg sammen med min tidligere smedemester fra Nidarosdomen i Trondheim, min veileder Torgeir Henriksen dro til Bergen for å besøke, min mentor Johannes H. Fosse og Peder M. Dale. Vi var mest i Johannes sin smidde og laget flere navare, men vi brukte en heile dag hos Peder M. Dale sin smidde for å lage to store navare på 2″ og 1 1/2″ . Selv om jeg har besøkt Peder sin smie før, fikk jeg denne gangen muligheten til å jobbe i hans verksted og bruke hans verktøy. Jeg smidde min største navar så langt, hele 2″, 5 cm bred. Det var en fantastisk opplevelse å jobbe med utstyret til en ekspert som Peder M. Dale.

Bilde tatt av Torgeir Henriksen.
Bilde tatt av Peder M. Dale.

Bilder av smiden til Peder M. Dale:

http://www.pedersmia.com/?fbclid=PAAaYhr-cZL99buI1pCGtzcaWEJNKQbbQcD4wymD99bKPWSvVAU6XovoYRdR8

Jeg heter Ida Skjæveland Moi og kommer fra Rogaland. Som smed har jeg fått tildelt et stipendiat fra Norsk håndverksinstitutt for å utforske kunsten å smi navar. Gjennom stipendiatperioden min, skal jeg lære av Johannes H. Fosse, som er en av få nålevende tradisjonsbærere av navarsmiing.

Jeg er utrolig takknemlig for støtten fra Norsk håndverksinstitutt og for muligheten til å lære av Johannes H. Fosse. Det er også en stor motivasjon å få støtte fra dere som følger meg på min Instagram-konto, The_Blacksmith_Lady.

Jeg håper også å kunne dele denne kunnskapen med andre som er interessert i smedfaget og tradisjonshåndverk.

navare på 2″ og 1 1/2″

Takk til Peder M. Dale for en fantastisk opplevelse i hans verksted, og jeg ser frem til å fortsette min reise i navarsmiing sammen med Johannes H. Fosse og min veileder Torgeir Henriksen.

Ha en flott dag!

Ida Skjæveland Moi